fbpx

Recreatievastgoed te koop in Follega

Straatweg 32 , 8535 WH, Follega | Ref. NL-2231

6 92 m² € 489.000,- v.o.n.

Kingma Walinga Makelaars en taxateurs

Omschrijving

Park Folclaghe, uniek recreëren in Friesland

Genieten van de avondzon op het terras van je eigen woning op of aan het water. Vanuit huis meteen het Tjeukemeer op varen, fietsen of wandelen door het Friese merengebied… En dat alles vanuit een solide woning op een schitterende plek. Dat is Park Folclaghe.

Aan de rand van het dorpje Follega, aan de boorden van het Tjeukemeer, verrijst Park Folclaghe: een oase van rust met zestien drijvende-  en 4 grondgebonden recreatiewoningen. Het gebied ligt dicht bij het IJsselmeer, het Friese merengebied en de Staande Mastroute. Én het is maar een uurtje rijden naar Amsterdam.

Hier ligt de ideale uitvalsbasis voor boot-, fiets- en/of toertochten door het prachtige Friesland en de rest van Noord-Nederland.
Rust en reuring binnen handbereik!

Watersportliefhebbers, natuurmensen of rustzoekers

Fryslân is de watersportprovincie bij uitstek. De vele meren en kanalen geven je volop vaarplezier. De afgelopen tien jaar is er veel geïnvesteerd in de provinciale infrastructuur van Friesland. Hierdoor is deze noordelijke regio nog aantrekkelijker geworden voor de recreant en watersporter.

Direct gelegen aan het Tjeukemeer en dichtbij de Staande Mast Route is Follega de perfecte uitvalsbasis voor watersportliefhebbers. Hier, in de buurt van Lemmer en het IJsselmeer, valt voor iedereen iets te genieten. Dus zowel voor rustzoekers, natuur- als stadsmensen. Voor iedereen bereikbaar, want Park Folclaghe ligt op maar een paar minuten vanaf de A6 met bijvoorbeeld zowel Groningen, Utrecht als Amsterdam op slechts ongeveer een uur rijden.

Met een (elektrische) fiets, maar ook voor watersporters is een groot deel van het gebied tussen het Tjeukemeer, Sloten, Lemmer en het IJsselmeer prima te bereiken. Lemmer is één van de belangrijkste Friese watersportdorpen. Het heeft de allure van een kleine bruisende stad met prachtige monumentale panden. Daarnaast kun je in Lemmer heerlijk op een terrasje zitten bij de plaatselijke cafés en restaurants.

Ga je liever zwemmen, surfen of zeilen dan is het strand van Lemmer aan het IJsselmeer daarvoor de ideale plek.

De mooiste dorpen en steden, prachtige natuur, gezellige kroegen, winkels en restaurants en al het plezier dat het mooiste watersportgebied van Nederland te bieden heeft. Wil jij ook eigenaar worden van een markant stukje Friesland?

Dé droomplek voor uw luxe recreatie-woning op uw eigen riante kavel

Alle woningen hebben een afmeting van 14.00 x 6.60 meter exclusief de buitenruimte/het terras van 2.50 x 6.60 meter. De woningen zijn voorzien van een keuken, een complete badkamer en vloer,- wand- en plafondafwerking. Alle recreatiewoningen krijgen dezelfde uitstraling, maar als eigenaar kun je kiezen uit diverse indelingsvarianten. De basisuitvoering telt 4 tot 6 slaapplekken maar zonder meerprijs is dit uit te breiden tot liefst 10 slaaplekken. Voor de uitvoering en uitstraling van de recreatiewoningen is er gekozen voor duurzame materialen. Zo worden de betonnen funderingen opgebouwd met duurzame Sips sandwich panelen welke zijn voorzien van aluminium kozijnen en Ayous gevelbekleding. Het Ayous wordt gecombineerd met eternit gevelbeplating zodat er een mooi speels effect ontstaat, met een moderne uitstraling.

Het park wordt voorzien in tuinaanleg en straatwerk. De grondgebonden woningen bouwnummers 1 t/m 4 krijgen gezamenlijk 2 eigen steigers voor het aanleggen van uw boot. De drijvende woningen hebben een eigen steiger. Het achterliggend natuurgebied (plas-dras) is in gezamenlijk eigendom.

Via de gezamenlijke toegangsweg is het park te betreden en is er voldoende parkeerruimte. Voor de gebruikers van een elektrische auto zijn er oplaadmogelijkheden aanwezig. Nabij de parkeerplaatsen wordt een centrale plek gecreëerd voor het kunnen verzamelen van huisvuil. Vanaf de parkeerplek loop je via een verharde weg naar je drijvende- of grondgebonden recreatiewoning.

Alle drijvende recreatiewoningen zijn voorzien van een eigen aanlegsteiger. De grondgebonden woningen krijgen twee gezamenlijke steigers aan de kant van het natuurgebied (plas-dras). Park Folclaghe wordt voorzien in straatwerk en aangekleed met bomen, bosschages en groene erfafscheiding tussen de verschillende kavels.

De groenstrook naast dit waterpark blijft onaangeroerd: dit stukje Friesland is speciaal aangekocht om er een vogelgebied van te maken. Deze aangekochte groenstrook ligt pal tegen De Dunegeaster- en Follegeasterpolder van het Fryske Gea. Dit gebied van 72 hectare ligt aan de westoever van het Tjeukemeer en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een aaneengesloten moerascomplex. Deze extra groenstrook is bedoeld voor weidevogels, en is een goede manier om bij te dragen aan de balans in het ecosysteem.

De ontwikkelaars van Park Folclaghe spelen volop in op de plannen van de provinsje Fryslân om water- en landrecreatie naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Zo kun je vanaf de eigen recreatiewoning gaan wandelen, fietsen of varen. Dit is gerealiseerd door een speciale toegangsweg tot het park en een open vaarverbinding tot het water. Dus wat dat betreft kan de vakantie in Friesland binnenkort beginnen.

De koopsom, vanaf € 489.000,--, is v.o.n. inclusief btw, eigen grond en water, parkeerplaats en steiger. Toevoeging van een berging is optioneel. De woningen zijn voorzien van een keuken, een complete badkamer en vloer,- wand- en plafondafwerking. Het park wordt voorzien in tuinaanleg en straatwerk en oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.
Het achterliggend natuurgebied (plas-dras) is in gezamenlijk eigendom.

De kaveloppervlakten variëren van circa 275 m2 tot 537 m2 voor de drijvende woningen en circa 589 m2 tot 626 m2 voor de grondgebonden woningen.
De woningen 1 t/m 4 krijgen gezamenlijk 2 eigen steigers voor het aanleggen van een boot. De drijvende woningen hebben een eigen steiger direct aan de woning.

Bel of mail voor meer informatie, het maken van een afspraak of het nemen van een optie.
Of kijk ook op www.parkfolclaghe.nl

Kenmerken

Vastgoed IDNL-2231
Type woningVrijstaande recreatiewoning
Aantal personen6
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1
Woonoppervlakte92 m²
Bouwjaar2024
LiggingAan vaarwater
Vraagprijs
€ 489.000,- v.o.n.

Contact met de Aanbieder

Naam*(Vereist)
Optie
Ik wil graag

ONTVANG REGELMATIG UPDATES